19 d’octubre de 2011

Rita & Rita


Dos dels carrers més antics de Barcelona es troben a tocar de les Rambles. Un és el carrer Hospital, l'altre és el carrer del Carme. Al carrer Hospital, en una església que es van oblidar d'acabar, viu Santa Rita. Tot i que en aquests moments està enfeinadíssima, Santa Rita pensa molt en nosaltres així que no patiu si triga massa a escoltar els vostres precs. Si la espera se us fa llarga pugeu cap al carrer del Carme que l'altra Rita, la Rouge, us acollirà amb molt de gust. A ca la Rouge, us podreu asseure en una terrasseta solejada ben acollidora o entrar al restaurant i tastar receptes d'arreu del món. Però si sou noctàmbuls (això sí, a Santa Rita no la molesteu que ja reposa i dorm), el restaurant continuarà obert per a tots vosaltres amb un ambient més distès.

Rita Rouge. La decoració del local gira entorn d'un quadre, Lady of the Orient, del pintor rus Tretchikoff. Un fragment del quadre és el que actualment es troba graffitejat a la porta d'entrada del carrer del Carme. La influència dels colors és una constant en l'obra de Tretchikoff. Viure molts anys a Orient, va desencadenar en ell una forta atracció pel color i com s'aplicava aquest en la vida de la gent, especialmet en les dones i les seves vestimentes.

Consell de Tretchikoff a la seva neta Natasha: "Express your passion. Do what you love. No matter what."
Anna

3 comentaris:

fra miquel ha dit...

No m'aniria malament algun favor de Santa Rita. Però si està tant enfeinada, i té tanta cua per a fer peticions...
Potser que em concentri en el que parlàvem en el post anterior. Creure en un mateix i el propi projecte de vida.

M'hi hauré d'arribar, a aquesta terrasseta...
El roig, és el meu color...
petons, guapa!

el paseante ha dit...

Falta el graffiti de Santa Rita (i d'altres imatges religioses), no? Podria ser una nova tendència per als artistes de carrer :-)

Anna Eme ha dit...

Aix Fra Miquel, jo pensava que tu, éssent frare, no necesitaves aquestes intermediacions divines. Segur que els de la teva congregació ja en fan de miracles!

Paseante, jo no ho he vist in situ però sí que hi ha un grafitter que es fa dir C215 (aquí vaig penjar una obra seva en el post del Caravaggio i la Nina) que ha graffitejat una església a Roma:
http://www.flickr.com/photos/c215/4603464949/in/set-72157604032781280/
Espero que puguis obrir el link.

Petonets a tots dos!