17 d’agost de 2011

Dies de canícula

Quan a l'estiu la calor arriba a ser tan intensa que els termòmetres no paren de pujar, la paraula canícula s'enganxa, com la xafogor, en els nostres pensaments. Però... sabeu d'on prové aquesta paraula?

Canicula, en llatí, significa gos petit i deriva de la paraula canis, gos. La vinculació d'aquesta paraula amb la calor és purament astronòmica. Antigament l'època més calorosa de l'any coincidia amb l'aparició al cel de Sírius, l'estrella més brillant del cel nocturn, pertanyent a la constel·lació del Ca Major. Si avui teniu un dia canis, com jo, tingueu present l'influx d'aquesta estrella però la culpa sempre és... del Sol.

I a qui digui que la calor li agrada, en un dia canis com el d'avui, que s'ho faci mirar. Tant de bo plogui i caigui una forta tempesta i, com a la meva foto, li pugui posar l'impermeable al gos per a poder saltar sota l'aigua tot fent un singing in the rain.

Si us plau, aigua!
Anna

4 comentaris:

fra miquel ha dit...

El graffiti és molt xulu.
Però em sembla ridícul que als gossos els posin coses com impermeables, jerseis o llacets

Doncs avui, a 20 d'agost, el dia és més canicular, diria jo.
No m'atreveixo a sortir al carrer! M'he quedat tancat a casa, amb l'aire enxufat ;o)
petons

PS: Jo també demano aigua!!

Anna Eme ha dit...

Ei, és un secret! ...jo no tinc gos però bé havia d'escriure alguna cosa per interpretar aquesta imatge ;)
Afortunadament, el "merchandising" per a gossos no acaba d'arrelar entre nosaltres. Com a molt, només els hi posaria un llacet el dia de Sant Antoni i ja està, així rendirien els honors al seu sant patró un cop a l'any.
La calor "suma y sigue". I és que no són bons els extrems. Continuo pensant que a qui li agradi la calor que s'ho faci mirar!
Petons

el paseante ha dit...

Un mes després del teu post, encara fa calor. Però a mi ja em va bé, que sóc llangardaix.

Anna Eme ha dit...

Ara que t'escric ja fa fresqueta i suposo que l'estaràs patint. El problema és que moltes vegades passem d'un extrem a l'altre i no tenim temps d'assimilar la transició. El dia del post ho vaig passar malament de debò. M'estimo més no enrecordar-me'n de la calor ;)