15 de maig de 2013

Això no és un graffiti... és una putada :(


A les 9 del matí, un soroll persistent i desagradable, ha volgut amenitzar el meu esmorçar. Quan m'he aixecat a mirar què passava, el mal ja havia començat. Els homes fluorescents, implacables, ja havien deixat la primera branca al seu taüt provisional mentre un d'ells s'imaginava que, en comptes de treballar, era a la selva tropical tot buscant el tresor amagat.
Quin mal veure aquest espectacle. No crec que l'arbre estigués tan malalt com per acabar fet a miques. Tot seguint el procés sempre he mantingut l'esperança que deixéssin el tronc i quatre branquetes per que tornésssin a brotar fulletes l'any vinent. Però no ha sigut així i els homes fluorescents, com una broma de mal gust només han volgut actuar, en tot el carrer, amb l'arbre que tenia davant de casa. Calla, que potser demà o ben aviat, continuaran amb el seu veí.
Ara ja no veig, ara ja no veuré, el mar de fulles esplèndides que s'extenien sota el balcó de casa. Els pardalets que venen a menjar tindran accés directe però cap gronxador de branques des d'on accedir al seu preuat menjar. Però són intel·ligents i tornen.
Comença a ploure, el cel també s'ha volgut acomiadar de l'arbre que ja no hi és.

5 comentaris:

fra miquel ha dit...

Doncs si que és una putada. I perpetrada pels que es suposa han de vetllar pel verd de la ciutat!
Tot i que no es veu bé a les fotos, podria ser que estes malalt, però també podria ser que els molesti per a fer alguna obra o ves a saber, igual s'han equivocat d'arbre i no han tallat el que de veritat estava malament per què s'han equivocat de cantonada...
Tot és possible a la Barcelona neta.
Una abraçada

el paseante ha dit...

Per ells només són elements urbanístics, no sers vius que donen vida.

Anna Montoro ha dit...

Fra Miquel, crec que a Barcelona hi ha poc plataners que estiguin sans. Tots tenen alguna coseta però el que van fer amb aquest considero que és del tot desproporcionat. La gent del carrer, mentre el tallaven, també pensaria el mateix perque feien el gest de "no" amb el cap com si no s'ho creiéssin. Tenia una copa frondosa i unes fulles espectaculars... i no estava per caure. En fi, la creuada contra aquests arbres ja fa temps que dura i ahir li va tocar a aquest. Espero que plantin alguna cosa ben aviat. Segur que serà un lledoner però res comparable a l'arbre per antonomasia de la nostra ciutat :(
Paseante, jo portaria al "psiqui" a certs caps que treballen a l'Ajuntament.

fra miquel ha dit...

Al "psiqui" no, ANNA. Directament a la presó ;D
B7s

Anna Montoro ha dit...

Doncs, sí, a la presó! Jo, mentrestant, em sento com l'Idefix, snif!