31 de maig de 2012

Art efímer


Una cantonada i cinc passes contades separen el carrer bulliciós de turistes que van amunt i avall d'aquest altre carrer tranquil i solitari, on el temps encara conserva llambordes, jardins elevats i ponts transversals.  La brutícia incrustada en les façanes d'altres carrers veïns ha passat de llarg en aquest carrer on el sol s'entesta a donar vida a la palmera que vol créixer per veure el mar. 
Hi ha qui deixa la seva subtil emprempta, discreta i elegant, per embellir encara més el carrer. Sense molestar, mimetizant-se amb el suport que l'acull, l'street art pot deixar de ser mal vist als nostres ulls.
Però ara que reculem en comptes d'anar endavant, com quan Barcelona no sabía què coi era allò de posar-se guapa, la creuada ja ha començat. De tantes superfícies brutes i lletges per triar on netejar, als del pot de pintura els hi ha fet gràcia començar per fer desaparèixer aquesta.

Passejo trista, esperant que davant l'acció (de l'autoritat competent) hi hagi la reacció (de l'artista).
Visca l'street art !

4 comentaris:

el paseante ha dit...

És una imatge molt delicada.

He passat per aquest carrer però ara la meva memòria no l'acaba de situar. És per la zona de Santa Maria del Mar?

fra miquel ha dit...

Tan rondinar que estem en crisi!!!
Ja es podrien aplicar en optimitzar la pintura de "neteja" I esmerçar-se en aquells espais realment bruts i deixar-nos gaudir un temps més de l'street art...

petó

Anna Eme ha dit...

Paseante, quasi quasi endevines. Es tracta del carrer d'en Carabassa, a tocar de la Basílica de la Mercè. El pobre carrer ja va estar apunt de viure sota la dictadura de les idees progressistes i sense sentit de l'ajuntament fins que els veïns es van rebel·lar. Gràcies a ells, la palmera i els ponts transversals continuen encantant el carrer (...però no ho diguis als turistes, eh?).
I sí, Fra Miquel, si els dels pots de pintura fóssin una mica més sensibles, potser farien com a les falles valencianes: indultarien petites joies "street-artístiques" com aquesta tan inofensiva i ben lograda.

Petons!

el paseante ha dit...

Volia dir la Basílica de la Mercè. Sempre em confonc amb aquests dos temples.