14 de julio de 2012

Sí, graffiti lliure!






L'utopia
En dos minuts, 4 posters i una passejada en bicicleta per certs barris de la ciutat n'hi ha suficient per crear art gratuït. Tal i com estan les coses, ens ho haurem de pensar dues vegades abans de gastar-nos els calerons en cinemes, teatres, oci, art i cultura... A l'acció, doncs el poli ja ha donat el vist i plau aixecant el seu polze cap amunt... reacció!!! El cartell ha produït el seu efecte.


La realitat
A les set de la tarda d'un dia com avui, 14 de juliol, s'acabava el segon Poble Dub Sec de les festes del barri del Poble Sec. L'indret (un lloc autoritzat per a pintar) ha vist com, puntualment, les forces de l'autoritat s'han presentat per avisar als artistes de que anessin desallotjant. Però... realment és necessari presentar-se amb el pinganillo, les botes reforçades, la porra, la pistola, els guants i vés a saber que més per a dir-lis que el temps s'havia exhaurit?

Agraïments
Entre la realitat i la ficció del que us he escrit aquí al damunt, vull donar les gràcies a tots els artistes que s'han currat unes obres meravelloses i que podreu visitar des de ja mateix al Parc de les 3 Xemeneies. Aquesta iniciativa demostra que el graffiti ben entès no és un acte vandàlic com moltes vegades ens fan creure si no un treball pensat i realitzat per veritables artistes que ens fan més agradables les passejades en una ciutat que s'entesta a ser gris un altre cop. I la Lumix mentrestant fotografia... perque sap on s'han amagat els colors ;)

No hay comentarios: